пошаљи маил | основне информације

ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ПРОМЕТ И УСЛУГЕ ДИГ Д.О.О. КРУШЕВАЦ

 

25 ГОДИНА РАДА

Пословни центар "ФОНТАНА"

Доситејева 9/115, 37000 Крушевац

Тел/Факс: 037 3424 873, Тел: 037 3441 337

Моб: 063 623 721, Моб: 064 642 68 07

О нама

Предузеће за производњу промет и услуге ДИГ д.о.о. основано је 11.06.1991. Године.

Одмах по оснивању предузеће оснива сарадњу са приватним фирмама из Бугарске, Грчке, Холандије и Немачке остваривши полсовну сарадњу и ради увозно-извозне послове за потребе наших предузећа у Србији и других бивших република чланица СФРЈ.

Како је 1995. године дошло до стагнације у спољњој трговини предузеће почиње са извршавањем сервисних услуге грађевинских машина и виљушкара и трговином резервним деловима, што је и данас примарна делатност предузећа обављајући услуге широм Србије, Косова и Метохије, Војводине, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Бугарске.

За 15 година успешног рада фирма има увек позитиван пословни резултат, никада блокирана, редовно измирује све обавезе према држави, радницима, пословним партнерима. Поседује пословни простор, магацине и радионицу за вршење услуга.

Пословни партнери који су са нама почели сарадњу 90-их година и данас са нама послују без обзира на промену власништва предузећа или руководства која су се често мењала. Наш слоган је НА ВАШ МИГ СТИЖЕ ДИГ.

Биографија оснивача, власника и директора Миљка Минића

Рођен 22.10.1952. године у селу Трбуњу СО Блаце. Основну школу завршио у родном месту, а затим се преселио у Крушевац где завршава Индустријску школу – занат алатничар.

1970. године запошљава се у ИМК '' 14. октобар'' Крушевац где ради до 1990. године, на пословима металоглодача, монтера грађевинских машина, пословођа монтаже, водећег референта у техничком сервису и др.

Уз рад завршава Трговачку школу и Вишу економску комерцијалну школу у Новом Саду.

Победник на такмичењу младих радника и металаца Србије, учесник добровољних радних акција, два мандата био председник Савеза Синдиката ИМК '' 14. октобар''. Носилац је медаље војничке врлине и резервни водник везе.

Године 1990. одлучио се да напустим друштвено предузеће ИМК '' 14. октобар'' јер схвата да његов индивидулани рад и способности у приватном бизнису могу имати знатно веће ефекте, него у друштвеном предузећу до тада.

Вођен том идејом оснива властито приватно предузеће ''ДИГ'' што у преводу представља иницијале имена сина и ћерке (Дарка и Гаге).

Ожењен , отац двоје одрасле деце сина и ћерке који су такође породични људи и радници фирме '' ДИГ''.